Matematik

Trekant!

13. november 2011 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til en opgave (se fil!).

Vedhæftet fil: Opgave billede.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af peter lind

Brug at trkant ABC og ADE er ensvinklede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at trekanterne ADE og ABC er ensvinklede.


Svar #3
13. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

Det vil sige at jeg bare skal gange siderne med 1,5.... eller er jeg galt på den?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er forkert, for skalaforholdet mellem de to ensvinklede trekanter er ikke 1,5 . Benyt oplysningen

|CE| = 1,5 · |AC|

til at bestemme skalaforholdet.


Svar #5
13. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

Hvad betyder det helt præcist?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Skalaforholdet er forholdet mellem ensliggende sider. Her er siderne AC og AE ensliggende, og da

|AE| = |AC| + |CE| , finder vi

|AE| = |AC| + 1,5·|AC| = 2,5·|AC|

hvorved det korrekte skalaforhold er bestemt.


Svar #7
13. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

så man skal gange med 2,5 for at finde diverse sider?


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det drejer sig om at finde siderne i trekant ABC, hvis sider jo er mindre end de tilsvarende sider i trekant ADE. Udnyt skalaforholdet til at bestemme siderne i trekant ABC. Der skal divideres med 2,5 .

Endelig benyttes en cosinusrelation til at bestemme vinkel DAE .


Svar #9
13. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

ok forstår nu, mange tak for hjælprn.


Skriv et svar til: Trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.