Matematik

Rente og Procenter

13. november 2011 af Ida1994 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg sidder med en opgave som er næsten færdig - men er nu kommet i tvivl om at spørgsmål.

En rente på 39 % pr. 14 dag, svare til en rente på 2,38 % - bevis dette.

Jeg kan ikke huske hvilken formel jeg skal bruge, hvis jeg skal bruge en.

Men da det er rente regning ku jeg forestille mig det var noget fremskrivnings faktor eller kapitalfremskrivnings faktor :D

Jeg håber på et hurtigt svar, og i må meget gerne forklare jer :D

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålet bør formuleres ... svarer til en daglig rente på 2,38% .

Den daglige rente r1 bestemmes ved

(1+r1)14 = 1 + r14

hvor r14 = 39% .


Svar #2
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

Ja det har du fuldstændig ret i!

Jeg har nemlig også fået det til hvad du skriver.

Men hvorfor og hvordan?

Hvis du nu kun havde renten pr. 14 dag hvordan ville du så finde ud af hvad den var dagligt ? :D

Og tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Netop ved at løse ligningen

(1+r1)14 = 1 + r14

for r1 :

r1 = (1+r14)1/14 - 1 = 1,391/14 - 1 = 2,38%


Svar #4
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

Okaj, men vi er enige i at når man sætter tal ind på pladserne går det ikke op med de kendte tal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er jeg da ikke enig i. Se udregningen i #3.


Svar #6
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

Når ja, fint! fluks nu forstår jeg!

Mange tak! nu kan jeg gå i seng med en færdig opgave!


Svar #7
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

Lige en ting til.

Formlen for ÅOP er: (r^n-1)*100=k sys jeg at jeg kan se ud fra et regnestykke. Men når vi ender ud med at skulle finde K vil man så ikke også kunne bruge den normale kapitalfremskrivningsfaktor? altså K=k0(1+2)^n ?

:D


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad er ÅOP ? Man benytter

1 + rn = (1+r)n ,

hvor man her kender rn og n .


Svar #9
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

ÅOP er årlige omkostninger i procent.

 


Svar #10
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

MEn så forstår jeg ikke hvad du mener med formlen du skriver - hvis du ikke ved hvad ÅOP er?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad har årlige omkostninger i procent med renteberegning at gøre?

Formlen

1 + rn = (1+r)n

angiver, hvor meget der i alt er tilskrevet i rente (rn) efter n terminer med rentetilskrivning r hver termin.


Svar #12
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

Okaj tak.


Svar #13
13. november 2011 af Ida1994 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad det har med hinanden at gøre - det er bare hvad mine spørgsmål lyder på.

Men kan du ikke lige forklare med ord hvorfor det er formlen. for jeg forstår det ikke når jeg i mine papirer har et regnestykke som forklare ÅOP som lyder - (1,0238^365-1)*100=535000 og det er derfra jeg får min formel.


Skriv et svar til: Rente og Procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.