Matematik

3. gradsligning - hjælp!!!

13. november 2011 af BeauregardTT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet  p(x) = x3 + kx2  - 3x + 6

_____________________________________________

Jeg er helt, helt i vildrede. Nogle, der kan hjælpe?

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af peter lind

Det betyder at p(-2) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2011 af Radamel (Slettet)

solve benyttes. længere er den ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2011 af PeterValberg

hvis -2 skal være rod i polynomiet, betyder det at p(-2) = 0

indsæt det og bestem k

p(x) = x3 + kx2 - 3x + 6

0 = (-2)3 + k(-2)2 - 3(-2) + 6
0 = -8 + 4k + 6 + 6
0 = 4k + 4
-4 = 4k
k = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. november 2011 af BeauregardTT (Slettet)

Mange tak!!

 


Skriv et svar til: 3. gradsligning - hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.