Matematik

matematik B2 - opgaver.

14. november 2011 af Jacob1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med at løse disse opgaver - nogen som er villige til at hjælpe?

 

OPGAVE 1. LØS LIGNINGEN

LOG(X^2+5*X-50) = 2

Hovrdan løses denne? 

OPGAVE 2.

Har vedhæftet en fil - med beskrivelsen af opgaven - som jeg har problemer med at løse.
- ville være super dejligt, hvis nogen kunne fortælle mig, hvordan den skal løses.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Euroman28

opgave 1 er nem nok.

 

Udnyt den regel at

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af mathon

OPGAVE 1. LØS LIGNINGEN

                               log(x2+5X-50) = 2

                               10log(x^2+5X-50) = 102

                                x2+ 5x - 50 = 100

                                x2 + 5x - 150 = 0   .......osv........


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af mathon

OPGAVE 2.      

                                88,74 = 100·(1/2)t/T½                           som logaritmeres

                                ln(0,8874) = ln(0,5) · 0,5/T½

                                T½ = 0,5·ln(0,5) / ln(0,8874)

 


Svar #4
14. november 2011 af Jacob1337 (Slettet)

Forstår ikke din besvarelse på opgave 2 :-)
- kan du uddbybe det med logaritmeres - og hvordan aflæser jeg hvilket stof det så er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af mathon

 

         ...beregn først T½ som foreskrevet


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2011 af Euroman28

T½ = 0,5·ln(0,5) / ln(0,8874) = 2.9 og det er din halveringstid.

Det ses i den fil du har vedhæftet til din oprindelige post, at Rhidium har en halveringstid på 2.9 år, og det er det stof du søger!

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: matematik B2 - opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.