Matematik

Hack's Lov?

14. november 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er gået i stå ved denne opgave omkring Hack's Lov?

Ved ikke hvordan jeg skal komme frem til resultatet både i spg a og b?

håber på lidt hjælp :)

Vedhæftet fil: opg 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vedhæft filen i .doc eller .pdf format. Den vedlagte fil kan end ikke åbnes i Word 2010. Eller skriv opgaven direkte her i forum, så vi ikke skal rode med separate dokumenter.


Svar #2
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

Okay, her er opgaven:

Nogle floder forgrener sig over områder med flere flodløb. Derved dannes et flodbassin.
Der gælder med god tilnærmelse en sammenhæng af formen (Hack's Lov)

Log(y)=0,59*Log(x)+0,18

hvor x er arealet (målt i km) af flodbassinet, og y er det længste flodløb (målt i km) i bassinet.

a) Bestem arealet af flodbassinet Big Creek, hvor det længste flodløb er 21,5 km.

Sammenhængen mellem x og y kan også skrives på formen y=b*x2.

b) Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af mathon


a)

              log(21,5) = 0,59·log(x) + 0,18

 

 

b)
             y = 100,18 · x0,59


Svar #4
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

kunne du give en lille forklaring på, hvordan du er kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen

log(21,5) = 0,59·log(x) + 0,18


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at

y = 10log(y) = 100,59·log(x) + 0,18


Svar #7
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

#5 - okay tak

#6 - okay, men hvor har du 10 fra??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bør da vide, at 10x og log(x) er hinandens omvendte funktioner. Derfor er y = 10log(y) .


Svar #9
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

det var jeg ikke klar over nej, men det ved jeg så nu tak!


Skriv et svar til: Hack's Lov?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.