Matematik

kan du løse denne opgave?

14. november 2011 af Sarah1x (Slettet)

 vælg en af formlerne

φ2 = φ + 1
φ3 - φ2 = φ
φ3 - φ2 = φ
(φ - 1) (φ + 1) = φ
(φ - 1)2 = 1 - (φ - 1)
(φ + 1)φ = φ + 1 + φ
1/φ2  = 1 - (φ - 1)

 og vis at den valgte formel er korrekt, idet du anvender, at φ er løsningen til andengradsligningen.

det græske bogstav φ kaldes phi.

håber virkelig i kan hjælpe mig, er helt blank !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vel vise, at de øvrige formler kan afledes af den øverste formel. Alle formlerne, pånær den sidste vises blot ved at gange ud og reducere. Den sidste vises ved at gange med φ2 .


Svar #2
14. november 2011 af Sarah1x (Slettet)

forstår ik rigtig hehe :D kan du måske vise et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I ligningen

φ3 - φ2 = φ

faktoriseres til

φ·(φ2 - φ - 1) = 0

så nulreglen giver

φ2 - φ - 1 = 0  ∨ φ = 0


Svar #4
14. november 2011 af Sarah1x (Slettet)

mange tak !!! :D

men jeg har altså lige set at jeg har lavet en fejl der skulle til sidst havde stået
x2 - x - 1 = 0

ved ik om det ændre dit svar


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det spiller da ingen rolle, for φ er jo en løsning i den ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den første ligning er jo blot en omskrivning af 2.-gradsligningen, hvor man flytter et par led over på den anden side.


Skriv et svar til: kan du løse denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.