Matematik

Har virkelig brug for hjælp :'/

14. november 2011 af miss58 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a. Bestem a, når linien med ligningen: y= ax-4 går gennem punktet P(-7,2)

b. Bestem b, bår linien med ligningen: y=3x+b går gennem punktet Q(5,-3)

c. Hvor skærer linien med ligningen: y=-6x-3   x-aksen?

kan virkelig ikke finde ud af det, vil i løse den for mig? :(

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

a) Du har y = ax-4 samt et punkt P(-7,2).

Indsæt punktet, dvs. y = -7 og x =2, i ligningen y = ax-4 og isolér mht. a.

b) Du har y = 3x+b samt et punkt Q(5, -3).

Indsæt punktet, dvs. y = 5 og x = -3, i ligningen y = 3x+b og isolér mht. b.

c) Sæt ligningen y = -6x-3 lig med 0, og løs ligningen mht. x. 



 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a. Indsæt x = -7 og y = 2 og bestem a.

b. Samme fremgangsmåde som a.

c. For punkter på x-aksen gælder der y = 0 .

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

I denne sammenhæng -- når et punkt har koordinaterne P(-7,2) , betyder det, at x = -7 og y = 2 , ikke omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

#3

Naturligvis har Andersen11 ret i #1 - jeg undskylder, hvis jeg har forårsaget forvirring.
Beklager fejlene - de er blevet rettet i #6. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser da ellers ud til at lide af samme ombytning i b. i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Korrektion til #1:

a) Du har y = ax-4 samt et punkt P(-7,2).

Indsæt punktet, dvs. x = -7 og y = 2, i ligningen y = ax-4 og isolér mht. a.

b) Du har y = 3x+b samt et punkt Q(5, -3).

Indsæt punktet, dvs. x = 5 og y = -3, i ligningen y = 3x+b og isolér mht. b.

c) Sæt ligningen y = -6x-3 lig med 0, og løs ligningen mht. x.


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp :'/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.