Matematik

eksponentielt aftagende funktion

16. november 2011 af AMKLT (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, sidder og prøver at løse følgende:

Om en eksponentielt aftagende funktion f(x)=b*a^x  oplyses, at halveringskonstanten er 10, og at f(12)=30       
Bestem  f(2)

nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Brug at

f(2 + 10) = 1/2·f(2)


Svar #2
16. november 2011 af AMKLT (Slettet)

tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

 

                f(x) = b·ax = b·(1/2)x/10 = b·((1/2)0,1)x

                f(12) = b·(1/2)12/10 = 30

                            b = 20 / (1/2)1,2 =  45,9479

dvs
                f(x) = 45,9479·ax = 45,9479·0,933033x                            


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Man benytter, at

f(2+10) = f(12) = (1/2)·f(2) , så

30 = (1/2)·f(2) , hvoraf

f(2) = 30·2 = 60


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2011 af mathon


            ...og her var jeg blind på begge øjne for opgavens "lethed"

definition på "lethed":

            ...følelsen, når det langt om længe går op for én, hvor genialt enkelt en mester løser sin opgave


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Jeg sætter stor pris på anerkendelse. Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2011 af mathon

...som i øvrigt giver anledning
til følgende lille reminder

 


Skriv et svar til: eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.