Matematik

Ulighed+grafisk opstilling.

16. november 2011 af annerete (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal stille flg. op grafisk og også løse den:

8x+2>2(4x-3)

Jeg får det til:

0>-8

Når jeg stiller det op grafisk, får jeg en linje, der skærer y-aksen vandret i -8. Er det rigtigt?

Lige et spørgsmål mere. Kan jeg skrive kvadratrod af 4 sådan her: 4^? Og hvordan skriver jeg kubikrod?

VH Annerete


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af peter lind

Din algebraiske løsning af opgaven er korrekt. Den grafiske løsning vil give 2 parallelle linjer.

Kvrod(4) = 4½ kubikrod(a) = a1/3


Svar #2
16. november 2011 af annerete (Slettet)

Når jeg skriver 4½, så ligner det ikke det du gør. Hvordan gør du det med kvadratrod 4 på en alm. computer (som jeg jo har).

VH Annerete


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af peter lind

Det kommer lidt an på det program, du bruger. På lommeregner skal du indtaste a  xy tasten n 1/x tasten og returtasten.J din opgaver er a=4, n=2 Nogle lommeregner har også roduddragning direkte Det gælder den lommerener der følger med windows.


Skriv et svar til: Ulighed+grafisk opstilling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.