Matematik

ligning for tangenten til grafen for f i punktet

16. november 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan her.

funktionen:

f(x) = 3/4x4+x3-3x2-5

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(2, f(2)).

Skal jeg differencere funktionen først?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af mette48 (Slettet)

Find f'(2), som er liniens hældning a

y=a x+ b

find f(2)

indsæt hældningen samt punktet )2,(f(2)) i liniens ligning


Svar #2
16. november 2011 af gym99 (Slettet)

Jeg har fundet f'(2) til at være 24

hvad skal jeg gøre efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af mette48 (Slettet)

Find f(2) så du har et punkt tangenten går igennem

a=24             så nu mangler du bane at finde b


Svar #4
17. november 2011 af gym99 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2011 af Tyrael (Slettet)

f(x) = 3/4x4+x3-3x2-5

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(2, f(2)).

Bestem f(2) så du har et punkt på grafen, hvor tangenten går igennem. 

Differentier funktionen for f(x). 

Dernæst bestemmes tangentens hældning ved at indsætte x-koordinatet i f'(x). 

Linjens ligning er y = ax+b

Isolér mht. b, idet du kender både y, a og x.




Tangentens ligning skulle gerne være

y = 24x-45






 

 


Svar #6
20. november 2011 af gym99 (Slettet)

tak for det, pgaven er løst. 

 

Skriv et svar til: ligning for tangenten til grafen for f i punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.