Matematik

fx

16. november 2011 af 12hus (Slettet)

eksponentielt voksende funktion oplyses

 

funktionens y vædier vokser  med 28 % ved en x tilvækst på 3

 

find a 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for funktionen er

f(x) = b · ax .

Oplysningen i opgaven giver da

f(x+3) = f(x) · (1 + 0,28)

Bestem nu a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af peter lind

Brug at f(x)*1,28 = f(x+3) sammen med den oprindelige funktion.


Svar #3
16. november 2011 af 12hus (Slettet)

altså så er a er 1.28

 


Svar #4
16. november 2011 af 12hus (Slettet)

man finder ud af det ved at sige 28 /100+1

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Man finder a ved at indsætte eksponentialfunktionens forskrift i ligningen

f(x+3) = f(x) · (1 + 0,28)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Alternativt ses det, at a3 = 1,28.


Skriv et svar til: fx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.