Matematik

hvordan regner man ???

16. november 2011 af apollo1968 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hjælp til at regne denne

5x+2              

   3       =x+2        

altså: 5x+2 på en brøkstreg delt med 3 = x+2

Hvordan gør jeg med dette stykke???

Tak for hjælpen                                                                                                                                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang med 3 på hver side og isoler x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af mathon

                            multiplicer med 3 på begge sider
så du får

                            5x+2  = 3(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af PeterValberg

(5x+2)/3 = x+2              multiplicér (gang) begge sider med 3
5x + 2 = 3x + 6             saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden
5x - 3x = 6 - 2               reducér
2x = 4                           forkort begge sider med 2 (koefficienten til x)
x = 2

foretag eventuel kontrol ved indsættelse af den fundne værdi i det oprindelige udtryk

(5·2 + 2)/3 = 2 + 2
12/3 = 4
4 = 4

det passer :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hvordan regner man ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.