Matematik

Tangentens vinkel med vandret i punkt B

19. november 2011 af mads999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for lige at få lidt hjælp til den her opgave. 

Jeg har funktionen f(x)=-0,008x^2+40  

Mit punkt B er (50,20) 

Min opgave er så formuleret således: 

"Find Tangentens vinkel med vandret i punkt B. "

Hvordan er det lige jeg får gjort dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af mathon

tangenthældningen i (50,20)
bestemmes af
                                 f '(50)

 


Svar #2
19. november 2011 af mads999 (Slettet)

det giver -2x/125 med hvad er næste skrit ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af mathon

 

                          f '(x) = -0,016·x

                          f '(50) = -0,016·50 = -0,8

...........

generelt
                                              y = ax + b

vinkel med vandret
                                              tan(V) = a
 


Svar #4
19. november 2011 af mads999 (Slettet)

Ja jeg er også kommet frem til hældningen er -0.8. Men jeg kan stadig ikke finde vinklen

tan(0.8)=0.0139 ? Hvad gør jeg forkert?


Svar #5
20. november 2011 af mads999 (Slettet)

Jeg mangler stadig en smule hjælp for at løse opgaven på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2011 af mathon

                 tan(V) = -0,8

                 V = tan-1(-0,8) = -38,66º      hvilket betyder 38,66º "skråt nedefter"

men hvis fortegnet ingen betydning har

                er den spidse vinkel med x-aksen 38,66º


Skriv et svar til: Tangentens vinkel med vandret i punkt B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.