Matematik

2. ordens differentialligninger (dæmpede svingning)

19. november 2011 af jassi13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg er ved at skrive lidt på min SRP ang 2. ordens differentialligninger.
Jeg skal forklare dæmpede svigninger, og ender ud med denne formel

x''+2δ*x'+ω0^2*x=0

Hvordan kommer jeg derfra og til den generelle formel

r x(t)=xmax*e^-δ*sin(ω*t)

- der må meget gerne være en forklaring med, håber i kan hjælpe mig!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af mathon

 

                     x '' + 2δ·x ' + ω2·x = 0

                     x(t) = A·e-ðx·sin(ωt+β)

differentier og indse                  selv om det er lidt omstændeligt


Svar #2
19. november 2011 af jassi13 (Slettet)

Jeg er igen fortabt, vil du forklare det? 


Skriv et svar til: 2. ordens differentialligninger (dæmpede svingning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.