Matematik

bestem længden af kurven

19. november 2011 af xcoo3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg har sidet i noget tid med denne opgave, og kan ikke få den løst.

opgave - bestem længden af kurven fra punkt A til Punkt B

opgviet: 
længden af en parameterkurve, hvor t∈[a,b] er givet ved formlen:
l=∫ab√(x'(t))2+(y'(t)) dt

og fra forrige opgave er der opgivet

 x(t)=-6,7t^2+28,59t+27,64
y(t)=81,85t-83,3

t=[1.0177153329260843005;5.0793495052160172047]

 

Vedhæftet fil: 1059102.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af fosfor (Slettet)

Differentialkvotienterne er en første og nultegrads.

Du skal derfor integrere √(a2+(b x+c)2), hvilket giver:

1/2 (c+b x) √(a2+(c+b x)2) + 1/2 a2 ln(c+b x+√(a2+(c+b x)2))


Svar #2
19. november 2011 af xcoo3 (Slettet)

jeg er stadig ikke helt med, der skal vel indsættes nogle tal, for at få længden på kurven? 

 


Skriv et svar til: bestem længden af kurven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.