Fysik

Fysik - bølger og brydningsindex

19. november 2011 af anonymens (Slettet) - Niveau: A-niveau

En pulserende laser udsender fotoner, der hver har energien 0,560 aJ.

  - Beregn bølgelængden i luft af den udsendte laserstråling.
E¬¬_?=(h*c)/λ↔λ=(h*c)/E_? =(6,6261*?10?^(-34) Js*3,00*?10?^8  m/s)/(5,6*?10?^(-19) J)=3,5497*?10?^(-7) m=35497nm

- En laser og en detektor til undersøgelse af planteplankton er anbragt i bunden af et skib 11,5 m under havoverfladen. En lyspuls sendes lodret ned, og detektoren modtager 6,9 *108 s senere den tilbagekastede lyspuls fra noget planteplankton nede i havet. Brydningsindekset for havvandet er 1,35.
 

Hvor langt under havoverfladen ligger det undersøgte planteplankton?

Her mangler jeg hjælp. ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Brug at lyshastigheden i havvandet er c/n, hvor c er lyshastigheden i det tomme rum og n er brydningsindekset.


Skriv et svar til: Fysik - bølger og brydningsindex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.