Matematik

Toppunktsformel opgave. Opg 3.

20. november 2011 af FCBa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har rimelig svært ved opgave 3. Kan slet ikke finde ud af den.
Har vedhæftet min aflevering. Håber der er nogen der kan hjælpe mig ;)

Vedhæftet fil: 1b gr ma afl. 6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af peter lind

En måde at vise den på er at find f'(x) og løse ligningen f'(x) = 0. Det giver x koordinaten for toppunktet.

Den anden mulighed er at finde gennemsnittet af de 2 løsninger. Det svarer til at finde midtpunktet for de 2 rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af mathon

 

         du skal bruge to "ting"

                                                beregning af gennemsnit                                  indættelse

                                                     (a + b) / 2                                 i    ax2 + bx + c  = a(x+(b/(2a))2 - d/(4a)
 

 

beregn gennemsnittet af rødderne

       (-b-√(d)) / (2a)
og                                                        indsæt gennemsnittet i        y = a(x+(b/(2a))2 - d/(4a)
       (-b+√(d)) / (2a)

                                          


Skriv et svar til: Toppunktsformel opgave. Opg 3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.