Matematik

Reducer udtrykket 5a-5b/a2-ab-b2

20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

Hejsa jeg er gået helt død i den her, a2 betyder altså a i anden og b2 b i anden?? how to do?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af 123434 (Slettet)

Et bud:

5(a-b)/ a^2-ab-b2

Jeg har ikke haft matematik på så højt niveau,men jeg kan se, at man kan sætte 5 uden for en parantes.


Svar #2
20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

Ups har lavet et par fejl 5a-5b/a^2-2ab+2^2

 

Men ja det første tror jeg du har ret i, jeg bøvler videre, tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af 123434 (Slettet)

5(a-b)/(a^2-2ab+2^2)

   Jeg kan ikke lige komme videre

Har du lært reglen (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

                               (a-b)^2=a^2+b^2-2ab


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at a2 -2ab +b2 = (a-b)2 , så der er en fælles faktor i tæller og nævner, der kan forkortes væk.


Svar #5
20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

aaarh, der gik lyset op for mig :) tak skal i have


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2011 af 123434 (Slettet)

Jeg kan bare ikke lige komme videre i 3#.

Hvad skal jeg gøre for at reducere helt.

Synes ikke at jeg kan få (a^2-2ab+2^2) til (a-b)^2


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det skal vel heller ikke være a2 -2ab +22 , men a2 -2ab +b2 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2011 af 123434 (Slettet)

Det tænkte jeg også.

Ellers kunne man så ikke sige

5(a-b)/ (a^2-2ab+b^2)

5(a-b)/(a-b)^2

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, netop, og så forkorter man en fælles faktor i tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2011 af 123434 (Slettet)

 5(a-b)/ (a^2-2ab+b^2)

 5(a-b) / (a-b)^2

5(a-b)  /  (a-b)(a-b)

5/ (a-b)

Giver den ikke det?


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, netop.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket 5a-5b/a2-ab-b2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.