Matematik

Funktioner

20. november 2011 af chsp (Slettet)

Hej. Jeg sidder lige med en matematik aflevering, hvor nogle opgaver har foråsaget en del bøvl. Derfor håber jeg i kan hjælpe mig med dem, da jeg ikke kan komme frem til et resultat.

1. Grafen for en funktion f(x)=2/3x-1 skærer x-aksen i A og y-aksen i B. Bestem koordinaterne til A og B.
Når O er (0,0) skal du finde vinklerne i trekant AOB.

2. prisen p for en sæsonvare til tiden t(målt i uger) er givet ved
p= 20 * e-0,05t 
Gør rede for, at p er en aftagende funktion af t. Med hvor mange procent aftager prisen pr uge? Bestem halveringstiden.

3. Frekvenserne for et observationssæt fremgår af skemaet:

Observation            -3               -2                   -1                  0              1
Frekvens               0,2               0,1                 0,3               0,3            0,1

Bestem kvartilsættet og middelværdien.

 

Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du gerne vil spørge om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

1)

Grafen skær y aksen i f(0) ... så dit punkt B er derfor (0, f(0))

Grafen skærer x aksen i f(x) = 0 - som du derfor skal løse for at få punkt A

Sidelængderne er: OB = f(0)       OA = x-værdien til skræringen med x aksen      AB2 = OB2 + OA2

Vinkel A = cos-1(OA / AB) = sin-1(OB / AB)

osv ...

2)

Halveringstid for en eksponent funktion på formen:

f(x) = b * ax

Findes ved:

T1/2 = ln(1/2) / ln(a)


Svar #3
21. november 2011 af chsp (Slettet)

Okay. Nu fik jeg lavet den første opgave.

Jeg har dog stadig problemer med følgende:

 prisen p for en sæsonvare til tiden t(målt i uger) er givet ved
p= 20 * e-0,05t
Med hvor mange procent aftager prisen pr uge?

samt hvordan jeg finder kvartilsættet i den sidste opgave?

Frekvenserne for et observationssæt fremgår af skemaet:

Observation            -3               -2                   -1                  0              1
Frekvens               0,2               0,1                 0,3               0,3            0,1

Bestem kvartilsættet og middelværdien.

 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.