Kemi

beregn pH

21. november 2011 af Gonyali (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der fremstilles en opløsning af bariumhydroxid ved at opløse 5,10g Ba(OH)2*8H2O(s) i vand i en 250mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med vand til mærket.

a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ba+ og OH- i opløsningen.

 Molarmassen af Ba(OH)2*8H2O, som er 137,33+2*(16+1,008)+8*(1,008+16)=307,41 g/mol

 5,10g/(307,41 g/mol)=0,0166mol

 c= n/V dvs. 0,0166mol/0,25L=0,0664mol/L

f c(Ba2+)=0,0664M

 c(OH-)=2*0,0664M=0,133M

Opløsningen blandes nu med 150 mL 0,350 M HNO3. blandingens temperatur reguleres til 25° C.

b) Beregn pH for den færdige blanding.

er der nogen der kan hjælpe til opgave b, kan nemlig ikke komme viderer  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Cichlid (Slettet)

Er du klar over hvad pH er?


Skriv et svar til: beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.