Matematik

Ligninger m. brøker

22. november 2011 af Ande80 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 2 Løs følgende ligninger med hensyn til x.

 

a) −4x + 3 = −6x − 17

b) 3/2x − 5/2 = 1/2x + 7/2

c) x+1 / 2 = 5

d) −x+6 / 2 = x − 2

e) 1/x = 20/5

f) 7 = 1 / x−3 + 5

g) x+2/x−3 = 3

h) (x − 2) · (x + 2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Zalam (Slettet)

Fælles nævner..

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

Gang alle led i ligningen med fællesnævneren for brøkerne og forkort så meget du kan. derefter har du en ligning uden brøker.


Svar #3
22. november 2011 af Ande80 (Slettet)

Kan du give et eksempel f.eks. b? Ville være en stor hjælp


Skriv et svar til: Ligninger m. brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.