Matematik

ligning

22. november 2011 af kaskalot8 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med denne ligning:

(3-5x)/5 > (1+x)/3 - 1

:D

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af Isomorphician

Det er en ulighed.

Start med at finde fællesnævner.


Svar #2
22. november 2011 af kaskalot8 (Slettet)

det ved jeg godt, men kan ikke få den til at gå op med 0 som den skal.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

(3-5x)/5 > (1+x)/3 - 1   ganger med fællesnævneren 15 og ganger ind i ()

9-15x>5+5x-15             lægger 15x til

9>20x-10                      lægger 10 til

19>20x                          deler med 20

x<19/20

hvorfor vil du have det til at give 0 ?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2011 af nielsenHTX

(3-5x)/5 > (1+x)/3 - 1 =

3(3-5x) > 5(1+x) - 15 =

9-15x > 5+5x -15 =

19-15x > 5x =

19 >20 x

19/20 > x

hvor får du 0 fra ?


Svar #5
22. november 2011 af kaskalot8 (Slettet)

hov, ups, havde kigget på den forkerte opgave - men tusinde tak, har fået det præcis samme som jer :D


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.