Matematik

FS10 - Opstilling og tekst

22. november 2011 af Roflzor12 (Slettet)

Hej, skal til eksamen i problemregning snart, og vil gerne vide med sikkerhed mht opstilling og tekst.

 
Hvor skriver man udregningerne? Ude i siden er der ikke rigtig plads, eller? 

F.eks, et stykke her: "De første pengesedler i Danmark blev trykt i 1713. Hvor mange år er der blevet trykt pengesedle i Danmark?"

Hvordan vil I stille det op? Vær venlig at give et eksempel! :) (Måske også på en anden opgave?)

 

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

Der er trykt pengesedler i Danmark i (2010-1713)år =                     297år

Altid:

Tekst                 udregningsmetode         og             resultat

husk enheder hele vejen


Svar #2
22. november 2011 af Roflzor12 (Slettet)

Så et mix af tekst  og udregning? Troede det skulle være adskilt :O!


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

I virkeligheden er det vigtigste at det bliver overskueligt.

Som du ser i anden linie, er der mellemrum mellen de tre ting, men det behøver der ikke at være.

udregningsmetoden er meget vigtig at få skrevet rigtigt, skulle du lave en regnefejl trækker det ikke ret meget ned, hvis du har vist udregningemetoder rigtigt.


Svar #4
22. november 2011 af Roflzor12 (Slettet)

Ok, men hvad så med f.eks den her opgave: 

 

I år 2006 var der 110 500 000 stk. 20-kroner i omløb.

 

En 20-krone har en tykkelse på 2,35 mm. Verdens højeste bjerg Mount Everest er 8,848 km højt. 

 

Undersøg, om en stabel af de 20-kroner, der var i omløb i 2006, vil være højere end Mount Everest.

 

Resultatet bliver (vist nok...) flg: 2.35 mm x 110 500 000 = 259675000 / 10 = 25967500 / 100 = 259675 / 1000 = 259.675 km. (Dividerer med hhv. 10,100 og 1000 for at finde cm, m og km)

Det må da være sådan man regner det ud?! Ja undskyld, men er ret svag i det her :) 

Hvordan ville du skrive tekst til det stykke / stille det op? 

 

Og mange tak for hjælpen, meget brugbart!!!!


Svar #5
22. november 2011 af Roflzor12 (Slettet)

Og forresten, hvorfor har du skrevet 2010-1713 i parentes? :D!


Svar #6
22. november 2011 af Roflzor12 (Slettet)

Any1? =D


Skriv et svar til: FS10 - Opstilling og tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.