Matematik

Linjen l er tangent? :O

22. november 2011 af TMSIDNK (Slettet)

Opgave 14
En linje l har ligningen
y =−2x+1.
Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen
f (x)= x^2 +bx+c
i punktet P(1, f (1)) .
a) Gør rede for, at f ′(1)=−2 og f (1)=−1, og bestem tallene b og c .

 

Jeg elsker matematik, men når man har siddet og kigget på den samme opgave i 2 timer, bliver det lidt kedeligt.. please hjælp :i


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. november 2011 af AskTheAfghan

Linje l,    y = -2x + 1      er tangent til grafen for funktionen    f(x) = x2 + bx + c       i punktet P(1 ; f(1))

a)    Du ved at,   f '(x) = 2x + b    ... så løs ligningen  f '(1) = 2·1 + b = -2

dernæst skal du indsætte den kendte b-værdi ind i funktionen f(x). Løs så ligningen i c, hvor f(1) = -1.

 


Skriv et svar til: Linjen l er tangent? :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.