Matematik

Areal i Geogebra

22. november 2011 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en funktion der hedder f(x)=x^2-10x+30.

Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Dette areal kan jeg vel hurtigt finde i Geogebra, og har skrevet funktionen ind samt x=10 men hvad skal jeg skrive for at finde arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan beregne arealet som

A = 010 (x2 -10x +30) dx ,

der kan beregnes enkelt ved håndkraft.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af PeterValberg

integral[f,0,10]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. november 2011 af came (Slettet)

Tak! Hvordan er det nu jeg bestemmer rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 260 grader omkring førsteaksen i Geogebra?


Svar #4
22. november 2011 af came (Slettet)

Ligemeget, har fundet ud af det. Men i det nye Geogebra, hvordan finde jeg pi?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2011 af PeterValberg

Når du begynder at skrive i kommando-linjen fremkommer til højre i kommando-linjen en lille firkant med alfa i, - tryk på den :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
22. november 2011 af came (Slettet)

Har to måder at finde det på i mine notater og får to forskellige resultater..

I geogebra er det så bare: pi*integrale[f,0,10] ?


Svar #7
22. november 2011 af came (Slettet)

Eller pi*integrale[f(x)^2,0,10]?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2011 af PeterValberg

π·integral[f^2,0,10]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.