Matematik

Ligninger

23. november 2011 af la12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej SP.

Kan i løse ligningerne for mig, og forklare mig hvordan i gør.

De lyder sådan:

3x+5=x+15

x+x+4=x+5+2

5x+2=3x+12

6x+10=10x+7


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2011 af Rexz0r (Slettet)

Jeg vil hjælpe dig i gang med første opgave, så du kan se princippet, og så håber jeg du kan finde ud af resten selv :-)

 

3x + 5 = x + 15.

Gælder her at isolere så X står på en side, og "tallene" står på den modsatte side.

Husk hvis du sætter et tal ind på den ene side skal du også gøre det på modsatte.

3x - x + 5 = x - x + 15.

2x + 5 = 15.

2x + 5 - 5 = 15 - 5

2x = 10

x = 5

 

Held og lykke med resten :-)


Svar #2
23. november 2011 af la12 (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2011 af Emil1603 (Slettet)

første X=5

anden X=3

tredje X=5

fjerde X=0,75

Det er nogen du selv burde klare i 8 klasse efter min mening.

men her har du dem

 

 

 


Svar #4
23. november 2011 af la12 (Slettet)

Jeg har også lige løst dem selv, og jeg har fåret de samme resultater som dig!

Det er længe siden jeg har haft om ligninger, derfor var jeg i tvivl!

Nogle gange har man svært ved ting, som er lette!


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2011 af Emil1603 (Slettet)

Kender det godt :)


Svar #6
23. november 2011 af la12 (Slettet)

Ja :)

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.