Kemi

Koncentration og ligevægt

24. november 2011 af VERN

Stoffet dinitrogentetraoxid eksistere som rent stof ved meget lave temperaturer. Ved almindelige temperaturer er stoffet delvist omdannet til nitrogendioxid:
              (N[2] O[4](g)) <-> (2 NO[2](g))
            
                Kc=0.0032 M      (20)C

Ligevægten indstiller sig lynhurtigt. Beregn koncentrationen af  NO[2] i en beholder, hvor koncentrationen af N[2] O[4]
er 0.12M, når ligevægten har indstillet sig. Temperaturen er 20°C


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Marjo (Slettet)

Hvad er Kc? Er det koncentrationen for et af stofferne? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2011 af mathon

                                             [NO2]2 / [N2O4] = 0,0032 M

                                             [NO2]2 = (0,0032 M) · (0,12 M) = 0,000384 M2

                                                            [NO2] = (0,000384 M2)1/2 = 0,0196 M

 


Svar #3
25. november 2011 af VERN

Tak :)

 


Skriv et svar til: Koncentration og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.