Matematik

Bestem ligningen for tangent der er parallel med

25. november 2011 af muffler (Slettet)

Bestem ligningen for tangent til grafen for f(x)= x^2-6x+5

der er parallel med y= -4x-2

 

f '(x)= -4

x-(-4)=-4

x=-4-4

x=-8

 

f(x) = f(-8) = -8^2 - 6 * 8 + 5 = 117

y = -4 * (x-(-8)) + 117

y = -4x + 32 + 117

y = -4x + 149

 

Det er hvad jeg får og resultatet ser forkert ud synes jeg. Nogen der kan be- eller afkræfte dette?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2011 af Walras

Du har ikke differentieret korrekt.

f'(x)=2x-6,

hvorfor

f'(x)=-4 <=> 2x-6=-4 <=> 2x=2 <=> x=1


Svar #2
25. november 2011 af muffler (Slettet)

y er angivet y=-4x-2   er -4x ikke hældningen på tangenten = f ' (x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2011 af Walras

Hældningen på tangenten er -4. Da differentialkvotienten svarer til tangenthældningen i et konkret x, skal du differentiere f(x), så f'(x)=-4 og finde dette konkrete x. Når du har dette, er det muligt at finde f(x) og indsætte dette i tangentligningen.


Svar #4
25. november 2011 af muffler (Slettet)

Okay tak, der er noget der lige er gået over hovedet på mig i undervisningen.

 

Er kommet frem til resultatet Y = -4x - 4

er du enig i det :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2011 af Walras

Du har en fortegnsfejl. Ellers korrekt!


Svar #6
25. november 2011 af muffler (Slettet)

okay, mange tak!

 


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangent der er parallel med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.