Matematik

komplekse tal subtration og division

26. november 2011 af MHAAAA (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

kan nogen her inde hjælpe mig med at finde et bevis for subtration og division af kompleksetal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af mathon

 

                                                            z1 = a1 + ib1
                                                            z2 = a2 + ib2

                                              z = z1 - z2 =  (a1-a2) + i(b1-b2)

.............

                                                            z1 = r1·ei·φ1
                                                            z2 = r2·ei·φ2

                                             z = z1·z2 = (r1·r2)·ei·(φ12) = (r1·r2)·(cos(φ12) + i·sin(φ12))

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2011 af mathon

                                                           z1 = r1·ei·φ1
                                                            z2 = r2·ei·φ2

                                             z = z1 / z2 = (r1 / r2)·ei·(φ12) = (r1 / r2)·(cos(φ12) + i·sin(φ12))


Skriv et svar til: komplekse tal subtration og division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.