Matematik

Løse formel i forhold til m, z1 og z2

26. november 2011 af christian0204 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har et problem, da jeg ikke kan finde ud af at omskrive denne formel (se vedhæftede fil) hvor opgaven står med formulering.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af Isomorphician

a = (m(z1 + z2)/2)

gang med 2 på begge sider:

2a = m(z1 + z2)

del med (z1 + z2) på begge sider:

2a/(z1 + z2) = m

Prøv selv med de andre to. Læs evt. lidt op på regnereglerne for ligningsløsning.


Svar #2
26. november 2011 af christian0204 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen med at isolere til m

Jeg har nu selv prøvet på at isolere til z1

Det har jeg gjort på følgende måde:

2a=m(z1+z2)

2a=mz1+mz2

2a-mz2=mz1
 

Så dividere jeg med m på begge sider:

2a-z2=z1

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2011 af Isomorphician

Nej.

2a = m(z1 + z2)

del med m på begge sider:

2a/m = z1 + z2

træk z2 fra på begge sider:

(2a/m) - z2 = z1

 

Så dividere jeg med m på begge sider:

2a-z2=z1

Du glemmer at dele det sidste led (2a) med m.


Svar #4
26. november 2011 af christian0204 (Slettet)

Tak for hjælpen og de hurtige svar

Der er vidst lige noget med ligninger jeg må have kigget på


Skriv et svar til: Løse formel i forhold til m, z1 og z2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.