Matematik

Matematik A, vektorer i rummet

26. november 2011 af Julekager (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har fået stillet følgende opgave:

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt A(0,7,3) og en linje l med parameterfremstillingen  

 l: (x,y,z) = (2,1,2)+t(1,-1,1).

Bestem en ligning for den plan alpha, der indeholder l og A.

Jeg er helt forvirret og håber der er en der kan hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af mathon

        da A ikke ligger på linjen l

         har du for Po(2,1,2) og r = [1,-1,1]
         en normalvektor til den søgte plan α
                                                                                 n = PoA x r

         planen α kan derefter beskrives
                                                                                 α:   {P(x,y,z) | n PoP = 0}

                                                    
                                


Svar #2
26. november 2011 af Julekager (Slettet)

Tusinde tak   -   Opgaven er nu løst med glans og god tekst.  :)


Skriv et svar til: Matematik A, vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.