Matematik

Funktion

26. november 2011 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle friske matematik hoveder, jeg sidder med en opgave, hvor jeg ikke forstår hvordan man kan finde frem til sin a og b værdi.
Opgaven lyder: se vedhæftet fil
 

Vedhæftet fil: opg 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Der er tale om en lineær funktion af typen y = ax+b, hvor x er antal år siden 1998, og y er antal anmeldte voldsforbrydelser. 

a) 

Benyt følgende formel for at bestemme a

a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1)

da du har fået opgivet to punkter, nemlig P(1998, 13422) og Q(2006, 19577)

Benyt følgende formel for at bestemme b

b = y1-ax1

NB: Du kan også anvende lineær regression!

b) 

Denne opgave kan du nok gennemskue, når du har bestemt a og b.

c) 

Løs ligningen

25000 = ax+b

NB: fra opgave a kender du både a og b, så x er den eneste ubekendte i den ovenstående ligning. 

 


Svar #2
26. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Tak for hjælpen, men B kan jeg ikk finde frem til..
Men ifølge mine bregninger så får vi utrolige store brøk tal, når jeg finder a og b :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2011 af Tyrael (Slettet)

a) a = 769,375 og b = -1523789,2

hvorfor f(x) = 769,375x-1523789,2

b) I denne opgave skal du blot beskrive, hvad tallet a og b fortæller om antallet af anmeldte voldsforbrydelser.

c) Løs ligningen 2500 = 769,375x-1523789,2 mht. x.


Svar #4
27. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg forstår ikk hvordan du får a og b til at blive de tal du har skrevet :S


Svar #5
27. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Udfra 13422-769.375*1998.... får b til at blive -1.52378925010^6 :S


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.