Matematik

EN MATEMATIK OPGAVE! :)

27. november 2011 af nini66 (Slettet)

Hej alle :)

Jeg er ved at lave en aflevering, og har brug for hjælp til en opgave, som lyder således:

Lars sætter 5000,- i banken. Han får 4 % p. a. i rente.
Hvor lang tid går der før han har 6000 på kontoen?

 

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1 + r)n

hvor man kender K0 , Kn og r og skal finde n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af 12hus (Slettet)

LOG(6000/ 5000)/LOG1.04)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er så bare ikke helt korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af 12hus (Slettet)

JO DET ER

 


Svar #5
27. november 2011 af nini66 (Slettet)

Tak for hjælpen Torben!! :)

Men kan du fortælle mig, hvad der er hvad her..

Ved, at (1+r) = 1+0,4

men hvad er K0? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2011 af 12hus (Slettet)

K0 ER BEGYNDELSES BELØBET


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2011 af 12hus (Slettet)

LOG(6000/ 5000)/LOG(1.04)= 4.6


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Ja, det blev så rettet til det korrekte.

#6 -- undgå at skrive udelukkende med STORE bogstaver.

 

#5

K0 er startkapitalen, her 5000kr, mens Kn er slutkapitalen, her 6000kr, og r = 4% = 0,04 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2011 af 12hus (Slettet)

DU KAN TJEKEKR DET VED AT BRUG SOLVE(5000*104N=600 ,N)= N =4.6


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs #8, 2. punkt (om at bruge STORE bogstaver).


Svar #11
27. november 2011 af nini66 (Slettet)

 

TAK til jer begge :-))


Brugbart svar (2)

Svar #12
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Renten er   r = 4% = 0,04 .

Derfor er    1 + r = 1,04 .


Svar #13
27. november 2011 af nini66 (Slettet)

Er svarte så= 5000*1,04 ???

Eller

6000/5000*1,04?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej. Man skal finde n af ligningen

(1+r)n = Kn / K0 , så svaret er

n = log(Kn/K0) / log(1+r) , dvs

n = log(6000/5000) / log(1,04)

Hvis du ikke har lært om logaritmer og logaritmefunktionen log, kan du i stedet prøve at beregne

K1 = 5000 ·1,04 ,

K2 = K1 · 1,04 ,

K3 = K2 · 1,04 ,

osv. indtil kapitalen bliver større end 6000kr.


Svar #15
27. november 2011 af nini66 (Slettet)

Jamen hvad skal jeg taste på min lommeregner for at få det ??

Hvordan får jeg det til: 4,6??

jeg har aldrig set, det du skriver nederst :-(

okay så: n= jeg trykker log også 6000/5000 dernæst log også / 1,04?

Undskyld, der er bare to opagver i min afl, der driller :-(

forstår det ikk


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man skal beregne (se #13)

n = log(6000/5000) / log(1,04) = log(1,2) / log(1,04)

Normalt regner man vist argumentet ud, inden man eksekverer logaritmen.


Skriv et svar til: EN MATEMATIK OPGAVE! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.