Matematik

Funktioner og ligningsløsning

28. november 2011 af llaD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude :)
Jeg synes selv jeg har rimelig styr på det med funktion og foreskrifter osv. Vi er så lige blevet introduceret til en ny måde at løse opgaverne på. De første opgaver gik ret godt, men denne her driller.
Opgaven er som følgende, på det billede jeg har vedhæftede.
På forhånd tak for hjælpen ^^

Vedhæftet fil: opg 310.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af peter lind

Din fil er jo noget nær ulæseligt fordi det står så småt.

Find banelængden som længden af de 2 parallelle sider samt omkredsen af de 2 halve cirkler og sæt resultatet = 400. Det giver en sammenhæng mellem x og y. Isoler en af dem.

På samme måde beregner du arealet. Erstat x eller y med isoleingen fra 1. del. Du hr nu en funktion af en variabel, som du kan optimere på sædvanlig måde.


Svar #2
28. november 2011 af llaD (Slettet)

Ja, det var vist en fejl 40, mht. mini-billedet :p

Tak for svaret, men jeg har prøvet det du har sagt. Ellers har jeg gjort det forkert.
Jeg har gjort således:


400=pi*y+2x

(400-2x) / pi = y

 

400=pi*((400-2x)/pi)+2x

Og det kommer til at give 0.. Jeg ved jeg må gøre noget forkert, troede måske det var min fremgangsmåde.

Måske er det nyttigt at vide, at ifølge facit-listen er x = 100 og y = 63

Har vedlagt forstørret billede.

Vedhæftet fil:opg 310.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2011 af peter lind

Den første del hvor du isolerer y er godt nok. Dernæst skal du finde et udtryk for arealet af rektanglet. Det har du ikke gjort. Dernæst erstatter du y i formlen for rektanglem med det y du har fundet ovenfor. Du har nu arealet af rektanglen som funktion af x alene. Den funktion kan du finde maksimum for ved at differentiere.


Svar #4
29. november 2011 af llaD (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ^^


Skriv et svar til: Funktioner og ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.