Matematik

4 lækre ligninger

28. november 2011 af Bejlegaarden (Slettet) - Niveau: C-niveau

3x - 4 = 7x + 2

4 - 3 (x - 2) = 12 + (3x - 1)

3x - 4(x - 4) = 6x - 3

2 + 6(x - 2) = 8x + 3

 

jeg fatter det ikke !!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af Angsumalin (Slettet)

1)

3x - 4 = 7x + 2

3x-7x -4 = 2

-4X         = 2+4

-4x/-4       = 6/-4

x           = -3/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

4 - 3 (x - 2) = 12 + (3x - 1)

Gang parentes ud

4 - 3x + 6 = 12 + 3x - 1

Saml X'erne og de nøgne tal. 

-3x-3x = 12-1-4-6                   eller            -12+1+4+6=3x+3x

-6x = 1                                  eller              -1 = 6x

Divider -6 væk fra x

x= 1/-6                                 eller              -1/6x

 

Og 1/-6 = -1/6 :) så begge fremgangsmåder giver altså det samme resultat


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

3x - 4(x - 4) = 6x - 3

Gang parentes ud

3x - 4x + 16 = 6x -3 

Saml x'erne 

-1x-6x = -3-16

-7x = -19

Frigør x ved at dividere -7 væk

x = -19/7 :)

 

Den sidste kan du selv prøve at regne ud. Den skal give -13/2 dvs -6,5 ifl. min lommeregner


Skriv et svar til: 4 lækre ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.