Matematik

40 = 13 ∙ 1,7^x

28. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave? jeg er stået af, fordi x er opløftet. 

40 = 13 · 1,7x


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af bruger6 (Slettet)

Hvad skal du finde ud af? er det x-værdien du skal finde?

for hvis du skal det, kan du solve den på ti-89 lommeregeneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2011 af Enhver (Slettet)

x = log(40/13) / log(1,7)


Svar #3
28. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Ja jeg skal finde x værdien, men uden at solve den på lommeregneren. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2011 af nielsenHTX

40 = 13 *1,7x

40/13=1,7x

log(40/13)=log(1,7)*x

x=log(40/13) / log(1,7)


Svar #5
28. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 
Kan I evt. også hjælpe med denne ligning? hvordan får jeg samlet x på den ene side?

13 · 1,7x = 108 · 0,6x


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2011 af Enhver (Slettet)

13/108 = 0,6x / 1,7x

13/108 = (0,6/1,7)x

log(13/108) = log(0,6/1,7) *x

log(13/108) / log(0,6/1,7) = x


Skriv et svar til: 40 = 13 ∙ 1,7^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.