Generelt

Tegn !!

28. november 2011 af hej2010 (Slettet)

Er der nogen der kan forklare mig hvad disse tegn betyder og bruges til ?

            λ         ∇         Δ       ∂


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

λ er det græske bogstav "lambda", der benyttes i matematik og fysik, bl.a. som symbol for bølgelængde.

∇ er gradientoperatoren , der kan operere på en skalar funktion af flere variable.

Δ er det store græske bogstav "delta" , der ofte bruges i forbindelse med beregning af differenser eller tilvækster.

∂ er det "bløde d", der benyttes i forbindelse med partielle afledede af funktioner af flere variable.

Du kan sikkert google dig til mere detaljerede forklaringer.


Svar #2
28. november 2011 af hej2010 (Slettet)

okay, Tak nu ved jeg lidt mere omkring tegnene


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. november 2011 af CookieXXD (Slettet)

Nedenstående links giver en meget god formulering på 2 af dine spørgsmål
                                                                                       —
                                                                                        4

λ Lamda

Δ Delta

---
Mvh.
CookieXXD

- HOV  der var jeg vist lidt for langsom :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Søg info omkring dem på wikipedia, søg under deres rigtige navne..

λ = Lambda

Δ = Delta

∇ = Kan ikke lige finde noget info..

∂ = Minuskel  


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Minuskel er blot en fællesbetegnelse for små bogstaver.

Operatoren ∇ kaldes også "nabla" på dansk.

Den bløde differentialoperator ∂ er vistnok afledt af det islandske bløde d ð "eth" eller "eð"


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

#5

Ja okay læste lige forkert, men det heder det bløde d.. 

Hvor bruger denne nabla i matematik, altså jeg har ikke set den før i mit a niveau..


Svar #7
29. november 2011 af hej2010 (Slettet)

#3, #4

Nu ved jeg noget mere om de der tegn

Tak skal i have ..


Brugbart svar (2)

Svar #8
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det bruges, som nævnt i #1, i forbindelse med gradienten af en skalarfunktion af flere variable, for eksempel

f(x,y,z) = (∂f/∂x , ∂f/∂y , ∂f/∂z)


Brugbart svar (2)

Svar #9
29. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

#7 

Ved ikke om jeg kommer igennem det på htx a niveau..


Skriv et svar til: Tegn !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.