Matematik

Beregn væksthastigheden(opg 534 Mat AB2)

28. november 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

en fabrikant oprettede sin virksomhed, der fremstiller elektriske generatorer, d. 1.1.2004. Det første år var der intet salg, da virksomheden koncentrerede sig om forskning og udvikling. Efter det første år kunne salget y, i millioner kr., beskrives ved ligningen: y=½x*ln x hvor x er antal år efter 1.1.2004. Beregn væksthastigheden for omsætningen den 1.1.2009 og den 1.1.2014 - idet sammenhængen forventes at fortsætte.

 

Er det bare at sætte 5 og 10 ind på x i ligningen? Det kan ikke passe, at det er så simpelt vel? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne y' = dy/dx og så indsætte x = 5 og x = 10 i forskriften for den afledede funktion.


Skriv et svar til: Beregn væksthastigheden(opg 534 Mat AB2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.