Matematik

Trigonometri

29. november 2011 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En ABC har sidelængderne a=12, b=18 og c=27. PQR er ensvinklet med ABC, og den korteste side i PQR har længden 18. Bestem de 2 resterende sider i trekanten.

Vil i kunne forklare hvad i gør og hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er konstant.

Den korteste side i trekant ABC er a=12, og den korteste side i trekant PQR har længden 18. Heraf bestemmes skalaforholdet mellem de to trekanter.


Svar #2
29. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

forstår ikke hvad du mener efter "18"


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af sport123 (Slettet)

Tror han mener skalafaktoren 


Svar #4
29. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

Jeg er godt nok dårlig til matematik.

hvis den korteste er 18 er de andre 2 sider så hhv. 24 og 33 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2011 af mathon

 

           de enkelte sider i trekant PQR har alle længden
 
                                             1,5
·længden af de respektive ensliggende sider i trekant ABC
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sidelængderne 12, 18, 27 i trekant ABC ganges med (18/12) = 3/2 for at få de tlsvarende sidelængder i trekant PQR.


Svar #7
29. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

jeg siger tak :)

 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.