Matematik

Hjæælp, Hvordan opstiller man en ligning?

29. november 2011 af kåål (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej, 

Jeg vil blive utrolig glad for hvis, nogen af jer vil hjælpe mig med følgende opgave:

 

I en klasse er der 16 piger og 20 drenge. Der er lige mange piger og drenge i
skole en dag hvor dobbelt så mange drenge som piger er fraværende.
Skriv ud fra denne oplysning en ligning hvor x står for antal fraværende piger, og
bestem antal fraværende piger.

 

 

På forhånd Tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af SuneChr

x = antal fraværende piger.

Antallet af piger iskole  =  antallet af drenge i skole  ⇒

                16 - x  =  20 - 2·x


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)


Skriv et svar til: Hjæælp, Hvordan opstiller man en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.