Matematik

vinkelsummen af en femkant?

30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

hej

 

Jeg sidder her med en opgave:

 

Hvad er vinkelsummen af en femkant?

jeg ved godt at det er 540, men hvordan finder man ud af at det er 540?

jeg håber i kan hjælpe:)

p.s. jeg går i 7. klasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Moderatoren

Kan du regne det ud på en eller anden måde?


Svar #2
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

hvad mener du? med en anden måde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Moderatoren

Kan du ikke tage en tilfældig femkant også regne vinkelsummen ud? Så har du vel fundet ud af det..


Svar #4
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

er vinkelsummen den samme uanset hvlike femkant det er??


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af Moderatoren

Måske:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2011 af nielsenHTX

vinkelsummen i en n-kant er givet ved

180*n-360           n>2

så for en 5-kant er vinkelsummen.

180*5-360=540grader og det gælder for alle 5 kanter


Svar #7
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

okay


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2011 af silkeluna (Slettet)

Sidder med den samme opgave og fatter ikke noget af det...?:)


Svar #9
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

#6


vinkelsummen i en n-kant er givet ved

180*n-360           n>2

så for en 5-kant er vinkelsummen.

180*5-360=540grader og det gælder for alle 5 kanter

 

 

det var rigtig indviklet;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

Du skal have vinklen på hver af de 5 kanter,  det gøres ved at dividere 360 (som er 360 grader)  med 5, da du skal have fem sider ! Tror vist nok det er sådan


Brugbart svar (3)

Svar #11
30. november 2011 af nielsenHTX

tænk på at hver gang der kommer en "kant " mere på, kommer der en trekant mere og summen stiger dermed med vinkelsummen af den trekant som er 180.

fra en 3 kant til en 4 kant 180+180 og så til en 5 kant 180+180+180=540


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

Glem mit indlæg :(

 


Svar #13
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

s skal man lav en regulær femkant? jeg ved godt hvordan man laver det med en sekskant, men er i tvilv med en femkant??

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
30. november 2011 af nielsenHTX

# 13

hvis du har en regulær 5-kant skal alle vinkler være lige store altså er hver vinkel

540/5=108grader


Svar #15
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

så jeg skal bare lave viklerne 108 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. november 2011 af nielsenHTX

#15

ja så for du en regulær 5kant (sidderne skal også være lige lange)


Svar #17
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. november 2011 af Moderatoren

Er du med på det Silke? Ellers kan NielsenHTX måske forklare det på en anden måde?

 

Camilla, ved ikke om du har en, men her er der en formelsamling til folkeskolen: http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf - Den er rigtig god at have med sig!


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. november 2011 af silkeluna (Slettet)

Ja jeg tror jeg forstår det ellers så skriver jeg til en af jer! :)

 


Svar #20
30. november 2011 af camilla2601 (Slettet)

jeg har lige kigget i den, det er dejligt med noget hjælp. skal nemlig have terminsprøve her i uge 50:)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.