Fysik

potentiel energi

09. juni 2005 af Georgia (Slettet)
Er der en der kan vise mig beviset for potentiel energi?? Min fysikbog indeholder nemlig kun beviset for kinetisk energi!?

Tak for hjælpen :)


Svar #1
09. juni 2005 af Georgia (Slettet)

Hvis du nu er igang vil jeg egentlig også gerne se beviset for kinetisk energi ;) Synes nemlig det er lidt kludret i min bog!? Så det kan være du kender et nemmere/bedre bevis??

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Den potentielle energi defineres som tyngdekraftens arbejde regnet med fortegn. Arbejde = Kraft*Vej. Epot = m*g*h, m er massen af det hævede objekt, g er tyngdeaccelerationen, h er højdeforskellen. Vi går her ud fra, at tyngdekraften er konstant, formlen kan ikke bruges på store afstande. Her skal du benytte G*m*M/R, G er gravitationskonstanten, m og M er de to masser, og R er radius af den tungeste. Her vil M typisk være Jordens masse og R være Jordens radius.
Så skal du i gang med integralregning på funktionen F = G*m*M/r^2. Formlen ovenfor gælder, når nulpunktet er valgt i uendelig stor afstand.
Den kinetiske energi kan beregnes ved at betragte et frit fald fra H til h. Faldvejen vil da være 0,5*g*t^2, v = g*t og t = v/g. Hvis det sidste resultat indsættes ovenfor, får vi H - h = v^2/(2*g), eller H*m*g - h*m*g = 0,5*m*v^2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

eller int(p) , hvor m er konstantfaktor og v er den differentiable faktor.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#2 jeg forstår ikke dit bevis for kinetisk energi. Kan det ikke omskrives?

Skriv et svar til: potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.