Matematik

Hvilken funktion er dette?

02. december 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken forskrift er dette?

N(t) = 279/(1+27*e-0,19t

 

:)


Svar #1
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

* funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2011 af PeterValberg

logistisk vækst

se eventuelt her

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Kan man lave regression på den med et CAS-værktøj? Eller hvordan finder man N(12)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man indsætter t=12 i funktionens forskrift.

N(12) = 279/(1+27·e-0,19·12)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2011 af NejTilSvampe

#3 - ligesom man finder funktionsværdien for EN HVER anden funktion. sæt x = 12 .

og regression er noget du bruger når du har mange data points og vil estimere en funktionsforskrift.. det er altså en fjollet ting at gøre når du allerede HAR funktionsforskriften.


Svar #6
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvad så med N(0). Den siger false når jeg løser den??


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

N(0) beregnes på helt samme måde:

N(0) = 279/(1+27·e-0,19·0) = 279/(1+27) = 279/28


Svar #8
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ok og lige en ting til. Der står i opgaven at t er tiden målt i timer og N er antallet af bakterier på cm3

Er det tal jeg får ud så antallet af bakterier eller antallet kubikcentimeter??


Svar #9
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Og hvad beskriver N'(12)? Bemærk at der står mærke efter N. :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo værdier for N(t), så det er den enhed, der er knyttet til N(t), dvs. antal bakterier pr. cm3 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

N'(12) er værdien af N'(t) til tiden t=12 , dvs. væksthastigheden til tiden t=12 .

Det er ikke det samme som N(12) .


Svar #12
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Så N(12) beskriver væksthastigheden til tiden t=12? Er det grundig nok begrundelse?


Svar #13
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

*N'(12)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Begrundelse for hvilket?


Svar #15
02. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Begrundelse for hvad N'(12) betyder


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Mener du en forklaring af, hvad N'(12) er? Som nævnt er N'(12) væksthastigheden af N(t) til tiden t = 12 .


Skriv et svar til: Hvilken funktion er dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.