Matematik

Vektorer

03. december 2011 af ACBorup (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der givet vektorerne p = (2,4) og q = (-2,1).

Hvordan bestemmer jeg så vinklen mellem 3vektorp og 2vektorq ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af peter lind

p·q = |p||q|cos(v) hvor v er vinklen mellem p og q


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Eftersom vektoren 3p har samme retning som vektoren p, og vektoren 2q har samme retning som vektoren q, er vinklen mellem vektorerne 3p og 2q den samme som vinklen mellem vektorerne p og q , der findes som vist i #1.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.