Matematik

Rente og procent

03. december 2011 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan hjælpe med dette opgave

 

På sin fødselsdag d. 28 marts for katrina 2000 kr. ind på sin ungdomskonto, der giver 3,5 % i rente. Hvor meget kan hun hæve

A) efter 100 dage

B) efter et halv år


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2011 af thomsen4400 (Slettet)

Du kan benytte dig af denne formel:

 

K^n=k*(1+x)^n

Kn= Slutværdien

K=Startsværdien

n= Antal vækstperiode dit tilfælde 100 dage.

x= Vækstprocent = Rente


Brugbart svar (3)

Svar #2
04. december 2011 af SuneChr

# 0  kaldes for simpel renteberegning, idet pengene hæves med kun én rentetilskrivning, 3,5% p.a.

Renten efter 100 dage er da:      2000·3,5·100 / (100·360)    idet et renteår er 360 dage

Renten efter ½ år er da:              2000·3,5·1 / (100·2)

Jeg er ikke sikker på, Katrina kan nå at få renterne med, når hun hæver pengene, hvis rentetilskrivningen først er den 31/12. Men hun snydes ikke for renterne, idet de vil stå på kontoen den 31/12. Bankerne har måske forskellig praksis.

# 1   renteformlen er der noget knas med.


Skriv et svar til: Rente og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.