Matematik

Lineær funktioner hjæælp!

04. december 2011 af popcorn81 (Slettet)

Hej. Jeg har brug for hjælp til en opgave i lineær funktioner.

a) For en lineær funtion y=ax+b oplyses, at y aftager med 10, hvergang x vokser med 5. Bestem tallet a.

 

Håber nogen kan hjælpe for den skal afleveres snart.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at a = Δy / Δx . Aflæs Δx og Δy fra oplysningerne i opgaven og beregn a .


Svar #2
04. december 2011 af popcorn81 (Slettet)

Så jeg skal altsån dividere y med x for at finde a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af PeterValberg

du skal dividere y-tilvæksten med x-tilvæksten, - altså:

a = Δy / Δx = -10/5 = -2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. december 2011 af popcorn81 (Slettet)

ok mange tusind tak


Skriv et svar til: Lineær funktioner hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.