Matematik

Grafen for en eksponentiel udvikling går gennem punkterne (-1, 20) og (2, 34.56).

04. december 2011 af solcalorcatalunya (Slettet)

Hvordan beregner jeg en forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

sæt x og y værdierne ind i formlen y = b*ax. Det giver 2 ligninger til bestemmelse af a og b. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud, så du har en ligning med 1 ubekendt.


Svar #2
04. december 2011 af solcalorcatalunya (Slettet)

jamen skal man ikke sige b*a^x+T=2*b*a^x
a^x+T=2*a^x
a^x+T/a^x=2


Svar #3
04. december 2011 af solcalorcatalunya (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2011 af nielsenHTX

# 2 du skal løse ligningerne

20 = b*a-1

34,56 = b*a2

find a og b       der kunne man gøre hvad #1 sagde


Svar #5
04. december 2011 af solcalorcatalunya (Slettet)

okay, mange tak


Skriv et svar til: Grafen for en eksponentiel udvikling går gennem punkterne (-1, 20) og (2, 34.56).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.