Matematik

Hvor mange dyr er der?

04. december 2011 af Fonemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en hule befinder sig 105 dyr. Løver, slanger og myrer(6 ben). Der er i alt 616 ben og 4 gange så mange løver som slanger. Hvor mange dyr af hver findes i hulen? 

L = løver

S = slanger

M = myrer

Antal ben = 4L + 6m 4L + 6m = 105

kan ikke komme videre hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af ben er     4L + 6M = 616

Antallet af dyr er       L + S + M = 105

Der er 4 gange så mange løver som slanger     L = 4S

Løs nu ligingssystemet.


Skriv et svar til: Hvor mange dyr er der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.