Matematik

Potens funktion..

04. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg)

Diameter (mm) | 4 | 5 | 6 | 8 | 10 | 14 | 16 | 16 | 20 | 24 | 26 |

Brudstyrke (kg) | 250 | 400 | 600 | 1000 | 1550 | 3200 | 4000 | 6000 | 8600 | 10000 |

Det oplyses, at brudstyrken f(x) som funktion af diametern x er en potensfunktion.

a ) Benyt tabellen til, at bestemme f(x)

b) Benyt den fundne forskrift f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

Jeg har lavet en regression på opgave a, som gav denne forskrift = f(x) = 17,0922x1,96192

Nu har jeg fundet forskriften, hvordan udregner jeg så opgave b?

 

På forhånd tak! ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2011 af WHiP (Slettet)

I B skal du løse f(d*x)=2*f(x), hvor d beskriver hvor mange gange større skal diamereten være for at brudstyrken er fordoblet.


Svar #3
04. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Okay, kan du ikke prøve, at forklare det lidt mere detajleret? eller give mig et eksempel?


Skriv et svar til: Potens funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.