Fysik

beregning af antal atom kerner

05. december 2011 af Aleci (Slettet)

Hvad er metoden til at komme frem til antal kerner?

137/55 CS

 

Beregn antal cs kerner, jeg har 2 ng 137/55 CS

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af mathon

            

                      N = (m/M)·NA


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af nille62 (Slettet)

er store M molar massen og hvad er Na?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af mathon

     Na er natrium

     NA er Avogadros tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af mathon

antal atomer Cs

                                  2,0·10-9 g
                      N = -------------------- • (6,02214·1023 mol-1) = 8,8·1012 atomerkerner
                             136,96 g·mol-1
                             

            


Skriv et svar til: beregning af antal atom kerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.